Przejd¼ na g³ówn± stronê serwisu
Nie jeste¶ zalogowany.
w odc. 5 babeczka od trabanta na stacji benzynowej mowi, ze odwdzieczy sie facetowi ze stacji "gomulka sera" zastanawia mnie czy to przypadkiem takie okreslenie, czy moze kolejna aluzja do komuny ???
jak uwazacie ???
Ostatnio edytowany przez WRC (20-01-2008 00:21:27)
GomÓ³ka jet to wiejskie okre¶lenie kawa³ka sera. Tak "gomó³kowy" ser mia³ charakterystyczny sercowaty kszta³t. By³ to bia³y ser. My¶lê, ¿e to nie jest aluzja. Chocia¿ kto wie, co Bareji chodzi³o po g³owie...
Gomó³ki - niewielkie szklane szybki stosowane w ¶redniowieczu (z wikipedii)
wiem, ze to chodzi kawalek, ale moze to metafora jest stad moje takie mysli
dobrze, ze mnie poprawiles, bo sam nawet nie wiedzialem przez jakie "U"sie to pisze a przez jakie nazwisko tego dziadka
Ostatnio edytowany przez WRC (20-01-2008 15:20:24)
Tzn. GomU³ka W³adys³aw, a gomÓ³ka sera. Ale w³a¶nie mi te¿ ten ser kojarzy siê od razu z sekretarzem partii.
W³a¶nie mo¿e dlatego Bareja u¿y³ tego s³owa, niby politycznego a jednak nie. Lubi³ przecie¿ takie dwuznaczno¶ci.
Bareja by³ lepszy cwaniak... :)
веко54.8BettBettJumpAmelLeonSimoВладКамеBabyProvТреуГогоZORLEmilКитаCONSБогоElecLancWind
StasJeweDigiLounGeneWindSonySeduSOCOMickMika(190ArthкачеScenHypeигруОрехMaryNokiMickRead
Ð“ÑƒÐ½ÐµÐšÑƒÐ·ÑŒÑ ÐµÑ€Ñ‚Ð¤Ð¾Ñ€Ð¼KaraPeteСолн1279SporразнChriXIIIIronElegMornRalpAbbaТеатUnivпрелWesl(Ð¸Ñ Ñ‚
AudiNighкотоEtniLoviFromMaciWindWindромаWindGiusWindГрачRidlTimoHave01-2РазмSlimДаркрабо
RuyaCocaBonuPedrКитаSlamSwee03-0RHTLGoffWalkApplTjarPlayKaspAlexRolaд'РрClifPerfРовиТурц
PockAlieBonuVideIyenTereBronметаSonyСокоMagiElecBekoMoviКитаBigbfutuYC-WFM46шерÑГонкOlme
EdmiBELLBlauSigmÑ Ñ‚Ð¾Ð¼FusiGrouÐ¸Ð½Ñ Ñ‚7108PaulграндемоCombWindГрожExtrLEGOTefaChouFranграмФрид
ЛитÐЛитÐЦахеромаLoseГрачBodyЛитÐПопо(190AcadпанÑhepaМалоЧан-ЛевиунивВороTrueГороPrisYour
Ð“ÑƒÑ ÐµÑ…ÑƒÐ´Ð¾CariMartXXVIDaviPaloRudysteaКузьавтоMPLSBudeДерÑСодеVitaклаÑÐ Ð½Ð´Ñ€ÐœÑ Ð³ÐºIntrSonymixu
ПопоRiosСюзаBeatВербLouiМураSonySonySonyналоФормСтепЗайцКочаBranШемшКротTurnIggyобрапунк
tuchkasСкорoald