Forum dyskusyjne

Przejdź na główną stronę serwisu

Ogłoszenie

Drodzy Forowicze, dbajmy o porządek na naszym forum! Bardzo prosimy, aby nie pisać tytułów wątków w całości wielkimi literami. Wszelkie nowe wątki, które takie tytuły będą miały, będą bez względu na treść usuwane. Dziękujemy za zrozumienie :-)

#1 16-03-2009 09:29:35

r2r
Użytkownik
Od: Częstochowa

Ziemia do kwiatów!!!

Szukałem ale znaleźc nie mogłem.
Czy ktoś z was ma może jakieś sugestie, albo jest pewny co miał oznaczać zwrot młodego Koniuszki w scenie w której rajdując Żukiem Kaśki, potrącił kobietę na pasach i wychyliwszy się przez okno wykrzyczał do niej : "Łazisz jak po polu teściowej....teeee krowo!!!! Ziemia do kwiatów!!!".
Zastanwia mnie zwłaszcza to ostatnie stwierdzenie, wtrącone jakby z zupełnie innej bajki w kontekst tej sytuacji. Co to znaczy, i jak się ma do tej potrąconej Bogu ducha winnej kobity:-) Czy Koniszko był tak "najarany jakimś towarem że plutł co mu ślina na język przyniosła, czy może to jakieś obelżywe stweirdzenie z epoki PRL'u.....

PS: Pomijam już fakt że musiało to być podłożone bo w momencie kiedy padają te słowa, to widać że usta Konieszki w rzeczywistości wypowiadają zupełnie inną kwestię, ale nigdy jej nie słyszałem. No i Kobita też niezła, mocne uzębienie i wylewna odpowiedź "&$&$@&%*(jakiś nie zrozumiały bełkot)^!*@?<*^"

Chciałbym pożyczyć parę....kilk.....trochę.........tak...tak z dwajścia......tysięcy.....bo jak zaraz.....jak bym miał....to bym oddał

#2 16-03-2009 11:54:20

YACEK
Użytkownik
Od: SZMIRA TV

Re: Ziemia do kwiatów!!!

Stwierdzenie "ziemia do kwiatów" pada także w "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" Najprawdopodobniej jest to aluzja do dorobkiewiczów z tamtych czasów czyli badylarzy (hodowcy kwiatów).
Co naprawdę mówił Marian? W tej sprawie głos przekazuję Kierownikowi Produkcji Garwanko.

Ostatnio edytowany przez YACEK (16-03-2009 17:10:01)

Wzmożona kontrola dźwignią społecznego zaufania ...

#3 16-03-2009 16:37:40

WRC
Użytkownik
Od: KRK

YACEK :

Stwierdzenie "ziemia do kwiatów" pada także w "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" Najprawdopodobniej jest to aluzja do dorobkiewiczów z tamtych czasów czyli badylarzy (hodowcy kwiatów).
Co naprawdę mówił Marian? W tej sprawie głos przekazuję Kier. Prod. Garwanko

w "co mi zrobisz..." chyba bylo jakos: "ziemie do kwiatow wozic a nie porzadnych ludzi zaczepiac !!!"

#4 16-03-2009 17:08:50

YACEK
Użytkownik

No, dokładnie tak było...

#5 16-03-2009 19:16:34

Jordan
Użytkownik

"Ziemia do kwiatów" czy to nie brzmi jak masło maślane w stylu "Syjoniści do Syjonu" "Księżą na ksieżyc" "Ziemia dla ziemniaków" ? Może w ten sposób Bareja chciał zakpić z tych haseł ?

#6 16-03-2009 19:31:37

WRC
Użytkownik

trza spytac nasza dawna kolezanke, ktora juz nie wiadmo czemu sie tu nie pojawia

#7 16-03-2009 22:39:00

Kier.Prod.T.Garwanko
Użytkownik
Od: Z.F. "Progres"

Marcel Szytenchelm nie chcial powiedziec, co powiedzial. Najprosciej bedzie poprosic osobe gluchoniema o odczytanie slow z ruchu ust.

... - Podoba mi się ta szabla...
- To jest właściwie miecz...
- Paanie, ja widzę, że to nie pałasz!!!

#8 17-03-2009 01:55:12

Jordan
Użytkownik

Ale przy Ziemi do kwiatów usta pasują do "Ej ty krowo" nie.

#9 18-03-2009 18:38:35

Piorun
Użytkownik
Od: Pomorze

Jordan :

Ale przy Ziemi do kwiatów usta pasują do "Ej ty krowo" nie.

No ładnie! Czego ja doczekałem tu na tym forum.. ;) :))

Pani Katarzyno... Wszystko pójdzie w zapomnienie, nawet premia jeszcze poleci, tylko trzeba załatwić ten egzamin dla syna.
Jak to załatwić ?

#10 19-08-2010 13:18:31

bokser
Użytkownik
Od: Warszawa

Witam, trafiłem tu niedawno i po przeczytaniu strony i postów na forum jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy użytkowników. Mam pytanie właśnie o wspomnianą tu scenę. Czy ktoś wie może, kim była kobieta potrącona na pasach? Tzn. czy to profesjonalna aktorka w taki sposób ucharakteryzowana, czy jakaś statystka? Jeśli to już było na forum to przepraszam.
W latach 90. chodziłem do liceum na ul. Joliot-Curie na Mokotowie i tam po okolicznych osiedlach kręciła się podobna kobieta, chyba trochę psychicznie chora - chodziła w jakichś starych szmatach, zbierała puszki i odprawiała jakieś "modły".  Nawet pamiętam, że żartowaliśmy ze znajomymi, że to ta ze "Zmienników". Teraz po przeczytaniu forum udzieliła mi się Wasza pasja i zacząłem się zastanawiać czy to nie była może rzeczywiście ta postać.

#11 19-08-2010 15:54:59

WuPeTek
Użytkownik
Od: Radomsko

Tak naprawdę to był mężczyzna przebrany za kobietę :D Tych słów które powiedział do "Konia" chyba nikt nie rozszyfruje :) Aktor nazywa się Zbigniew Modej.

Oszczędzając Paliwo Dalej Pojedziesz

#12 19-08-2010 16:31:08

YACEK
Użytkownik

bokser :

Witam, trafiłem tu niedawno i po przeczytaniu strony i postów na forum jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy użytkowników. Mam pytanie właśnie o wspomnianą tu scenę. Czy ktoś wie może, kim była kobieta potrącona na pasach? Tzn. czy to profesjonalna aktorka w taki sposób ucharakteryzowana, czy jakaś statystka? Jeśli to już było na forum to przepraszam.
W latach 90. chodziłem do liceum na ul. Joliot-Curie na Mokotowie i tam po okolicznych osiedlach kręciła się podobna kobieta, chyba trochę psychicznie chora - chodziła w jakichś starych szmatach, zbierała puszki i odprawiała jakieś "modły".  Nawet pamiętam, że żartowaliśmy ze znajomymi, że to ta ze "Zmienników". Teraz po przeczytaniu forum udzieliła mi się Wasza pasja i zacząłem się zastanawiać czy to nie była może rzeczywiście ta postać.

http://www.stunt.pl/?crew_modej/crew

#13 20-08-2010 14:02:24

bokser
Użytkownik
Od: Warszawa

No tak, w sumie kto by narażał statystę do udziału w scenie potrącenia samochodem. A ze zdjęcia rzeczywiście widać, że to p. Modej odpowiednio ucharakteryzowany :)

#14 20-08-2010 16:14:07

Pleban
Użytkownik
Od: Montreal

Ale trzeba przyznać, że fiknął/ęła przepięknie :)

Stanisław Bareja, jako wybitny prześmiewca rzeczywistości, dzisiaj również miałby problemy z cenzurą.

#15 13-11-2010 16:36:57

MaciasPSP
Użytkownik

i te bańki z mlekiem:)

Paniiii Kaaaasiuuu!!!!!!!!!!! hooop hooop!!!!!!!

#16 15-11-2010 14:51:36

filosss
Użytkownik

Może trochę OT. Ale jeśli chodzi o potrącenie na pasach przez Garbusa Dyr. Krzakowskiego w "Co mi zrobisz..." to scena nagrywana na skrzyżowaniu Płockiej z Górczewską.

#17 15-11-2010 17:56:57

WRC
Użytkownik

dla mnie na temat, bo tez chcialem to wiedziec i dzieki za to

#18 06-05-2025 20:00:11

FrankJScott
Użytkownik

For the lady talking about non surgical skin tightening, laser skin repair, face skin care treatment, best treatment for face lifting, prp dermal filler, platelet rich plasma for hair regrowth, skin rejuvenation process, best laser facial, face tightening treatment, microneedling and peel,  I highly suggest this breaking news on melasma treatment Sarasota url or facial lifting, rf microneedling for skin tightening, cosmetic fillers for face, plasma therapy for skin tightening, cosmetic facial rejuvenation, plasma therapy for face, led light therapy best, prp filler injections, i skin products, threads for face lift, together with this funny post for Best laser treatment Sarasota url as well as medical skin care treatments, face contouring fillers, skin lift laser resurfacing, skin treatment services, best skin care treatment, lift skin tightening treatment, laser treatment to improve skin texture, skin care sarasota, laser light therapy for face, cosmetic spa, bearing in mind this great laser spa Sarasota blog which is also great. Also, have a look at this going here for laser medspa Sarasota site as well as female o shot, lip fillers in florida, microneedling for facial scars, non invasive facial skin tightening, fibroblast beauty, non surgical aesthetics, face vampire, best skin care treatment, dermal lifting, best rejuvenating facial treatment, together with this check this out on pigmentation treatment Sarasota forum and don't forget co2 face lift, cool peel co2 laser, skin care therapy, red light therapy for skin tightening, rich plasma therapy for hair,  helpful site about not forgetting sites such as best lip injections, alle program, best skin care treatment, derma skin, derma laser treatment,  for good measure. Check more @ Useful Tajir4D Link Alternatif Tips 18e4343

Stopka forum