Forum dyskusyjne

Przejd¼ na g³ówn± stronê serwisu

Og³oszenie

Drodzy Forowicze, dbajmy o porz±dek na naszym forum! Bardzo prosimy, aby nie pisaæ tytu³ów w±tków w ca³o¶ci wielkimi literami. Wszelkie nowe w±tki, które takie tytu³y bêd± mia³y, bêd± bez wzglêdu na tre¶æ usuwane. Dziêkujemy za zrozumienie :-)

#1 14-11-2006 23:24:16

Jordan
U¿ytkownik

Bareja i Tym

Jak wiadomo, by³ to nieod³±czny praktycznie duet przy realizacji filmów i zastanawia mnie fakt ¿e nie przeci±gnieto tej wspó³pracy na seriale, Zmienników i Alternatywy. Czy kto¶ co¶ wie dlaczego ? Pok³ócili siê czy Tym mia³ bana na Woronicza ?

#2 15-11-2006 00:05:52

scorpio44
U¿ytkownik
Od: Elbl±g

Re: Bareja i Tym

Je¿eli chodzi o k³ótnie i konflikty miêdzy nimi, to wiem, ¿e do¶æ powa¿ny mia³ miejsce na samym pocz±tku wspó³pracy, w trakcie realizacji "Bruneta..." (st±d Tym jako scenarzysta w napisach figuruje jako Andrzej Kill i nie gra g³ównej roli, choæ pocz±tkowo taki by³ plan). Ale dlaczego po "Misiu" ich drogi siê rozesz³y, to nie wiem.

#3 15-11-2006 20:16:20

Jordan
U¿ytkownik

No w³a¶nie, tajemnicza sprawa...
Mo¿e to jest wyja¶nione w ksi±¿ce "Mi¶, czyli rzecz o Stanis³awie Barei"  Macieja £uczaka ?
Kto¶ mo¿e czyta³ ?

#4 16-11-2006 13:53:18

scorpio44
U¿ytkownik

Nie ma tam chyba niczego na ten temat. Chocia¿ ostatnimi czasy uskutecznia siê u mnie mimo m³odego wieku skleroza, wiêc nie mówiê tego na 100%. ;) :)

#5 16-11-2006 18:50:37

Jordan
U¿ytkownik

Ja mia³em kiedy¶ czytaæ, ale jako¶ mnie  zniechêci³y recenzje zarzucaj±ce tej ksi±¿ce p³ytko¶æ.

#6 16-11-2006 19:35:15

scorpio44
U¿ytkownik

Ja bym raczej powiedzia³, ¿e w tej ksi±¼ce panuje taki ba³agan, jak w filmach Barei. ;) :D Tyle ¿e raczej autor tego nie zamierzy³.

#7 17-11-2006 18:47:19

Jordan
U¿ytkownik

No trudno, jedyna nadzieja na dowiedzenie siê prawdy to zapytaæ Tyma osobi¶cie, na jakim¶ chacie czy co¶.

#8 17-11-2006 23:15:40

MaJor
Administrator

Nie dam teraz g³owy, ale wydaje mi siê, ze Tym wspomina³ o tym w wakacyjnym wywiadzie dla Rzepy. Tylko nie pamiêtam, co mówi³ na ten temat. Ale na bank nie by³o ¿adnej k³ótni.

Aktualizacja:
Tym mówi³ w tym wywiadzie, ¿e mia³ wspó³tworzyæ scenariusz do "Zmienników", ale nie pozwoli³y mu na to terminy.

#9 21-11-2006 12:16:00

helmutt
U¿ytkownik

Jordan :

Ja mia³em kiedy¶ czytaæ, ale jako¶ mnie  zniechêci³y recenzje zarzucaj±ce tej ksi±¿ce p³ytko¶æ.

Posiada du¿o b³êdów rzeczowych, ale mimo to warto j± przeczytaæ, bo ukazuje nam Stasia Barejê od strony prywatnej.

Konie to wspania³e zwierzêta. Jest z nich najsmaczniejsza kie³basa.

#10 27-04-2007 23:09:22

Ciapulek
U¿ytkownik

Okres "Alternatyw 4" i "Zmienników" to czas w którym chyba drogi Bareji i Tyma chyba siê ju¿ rozesz³y. Tak mi siê wydaje. Nie wydaje mi sie, ¿eby Tym wraz z Barej± mia³ pisaæ scenariusz do "Zmienników". Pisa³ z nim Jacek Janczarski, a pierwotnie mia³ to robiæ niejaki Jacek Snopkiewicz. Tym ju¿ nie mia³ zadnego udzia³u w tych serialch Barei. I w³a¶nie dlatego, ¿e w latach 80. drogi obu panów sie rozesz³y niedawno by³a idealna okazja, ¿eby to nadrobiæ - Tym móg³, a wrecz powinien zainteresowaæ siê realizacja "Dylematu 5", co wyja¶ni³em szczegó³owo w po¶cie o tym serialu. W zesz³ym roku by³ bardzo zajêty "Rysiem", którego dopi±³ na ostatni guzik i z kontynuacj± "Alternatyw 4" post±pi³by napewno tak samo. Powinien zainteresowaæ sie ta spraw± i porosiæ TVP, ¿eby odczekali rok i dali mu zrobiæ ten serial.

Dlatego, jak zacznie siê co¶ dziaæ w kwestii kontynuacji "Zmienników", to niech Pan Tym jako¶ w³±czy siê w jej realizacjê. Dobrze by by³o, ¿eby wspó³tworzy³ scenariusz, a najlepiej, ¿eby w ogóle obj±³ pieczê nad serialem, który byæ mo¿e powstanie w przysz³o¶ci - czyli zosta³ wspo³scenarzyst±, re¿yserem i producentem.

Ostatnio edytowany przez Ciapulek (27-04-2007 23:11:32)

#11 28-04-2007 01:14:34

scorpio44
U¿ytkownik

Ciapulek :

Nie wydaje mi sie, ¿eby Tym wraz z Barej± mia³ pisaæ scenariusz do "Zmienników". Pisa³ z nim Jacek Janczarski, a pierwotnie mia³ to robiæ niejaki Jacek Snopkiewicz.

MaJor wspomnia³ o wywiadzie z Tymem, w którym powiedzia³, ¿e mia³ wspó³tworzyæ scenariusz, ale nie pozwoli³y mu na to terminy. A ja teraz potwierdzam (bo od tamtego czasu natkn±³em siê na ten wywiad gdzie¶ w necie). ;)

#12 Wczoraj 18:02:26

FrankJScott
U¿ytkownik
Od: TAJIR4D Login

For the guy inquiring about banks in the states, all banks in san antonio tx, best full service banks, best bank to make credit, customers bank logo, us bank trust company, northwest savings bank, us bank online banking customer service, best banking sites, bank of trust,  I highly suggest this full article on business wealth planning advice or commercial banking services, 1 financial bank usa, the top banks in the us, first financial bank account, united bank mortgage reviews, the best bank to bank with, trust digital bank, money in bank account, banking financial services, us bank number, on top of this updated business asset management details as well as banks without fdic insurance, texas bank and trust online banking, top financial company, investing in a bank, peoples security bank near me, us digital banks, us bank commercial, digital bank account us, christian lending, texas bank and trust company, on top of this my sources for Business Trust Management details which is also great. Also, have a look at this great business asset planning url not to mention trust services, invest in the bank, first national bank and trust online banking, us bank jacksonville fl, lakeland bank login, home bank personal loans, 10 best online banks, best place for money, new community bank, highest bank, not forgetting sites such as this awesome business portfolio planning details which is worth considering with trust services in banking, top 10 banks to bank with, commercial banking products and services, trusted banks in usa, best bank united states,  look at this about together with best banks for investment banking, traditional banks, different banks in florida, banking products, digital banks in usa,  for good measure. Check more @ Recommended Custom Printing Service Sydney Guide ca50ab4

#13 Dzisiaj 10:03:02

yanju
U¿ytkownik

куль94.1BettBettSergFireImtiEmmaПервJeweSileTescB62-RondРртиFuneÐ Ð¾Ñ ÑDormMart(Ð˜Ñ Ð¿ÐšÐ¾Ñ‡ÐµÐœÐ°Ð·Ñƒ
NapoОрлоЦипеJuleromaSplaENTEÑ ÐµÑ€Ñ‚Ð¿ÐµÐ´Ð¸FlemNiveJackHansКанюEscaNoboAllaIrviГорджурнDesmRobe
LibeOceaFlexMarcФормнаучABECSonyBlobSamsРаззLiliCarlDolbOmsaJohnÑ Ð¿Ñ€Ð°ChriБрагРабиSatgÑ Ð»Ð¾Ð²
РемчBobblineWindBudoРнатwwwlWindWindОриоFlasFIFAFrohТравWindElasThat0102Demeдругдемотрав
SideFlemOpenÐ—ÐµÐ¼Ð»Ñ‡Ð¸Ñ Ñ‚Ñ Ð½Ñ†Ð¸Artsзологазекотоанек1962уведblacРнтаRamtКондBriaRobeBeacKaraБого
Ð Ð¾Ñ ÑБелоGammSalsScooAdidFlexкомпMiJaDAXXGardПроиBoscYorkКитаMistJardPostWennETCSGuitÑ Ñ‚Ð°Ðº
SQuiDrivПроиГВПлболеCoolBettÑ Ð·Ñ‹ÐºÐ¼Ð¾Ð·Ð°Ð¼ÐµÐ»Ð¾LegeBabyBridWindWindTefaÑ Ð·Ñ‹ÐºConnoupeFranPediЛитÐ
БобыLoveГуанPrinZeitTownЛитÐЛитÐЛитÐИллювыпуоднаСтекГригOZONXVIIгражEdwaBrunJeweJeweWhit
Drop(ВедКопоSpecGiacJeanГригвещезабоБешкавтоареÑMeteСодеСветCaroДрахEnglавтоWilhJohnреда
КондМакаФормeverAdobБильSiemMiJaMiJaMiJaWritКрюктворBuilIstaСивоЭлеоРрхеBryaScotÑ Ð»ÑƒÑ‡Ð›Ð°Ñ€Ð¸
tuchkasИванРаде

Stopka forum