Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
scorpio44 :
Tak w ogóle z tego, co mi wiadomo, to ściśle rzecz ujmując Ursynów jest tylko osiedlem należącym (jak wiele innych) do dzielnicy Mokotów.
strasznie glupoty piszesz... ursynow to nie tylko osiedle ale i dzielnica natomiast mokotow to osobna dzielnica na polnoc od ursynowa, z ktorym graniczy od poludnia sprawdz se najlepiej w wikipedii czy czyms jakie sa dzielnice wawy
scorpio44 :
Tak w ogóle z tego, co mi wiadomo, to ściśle rzecz ujmując Ursynów jest tylko osiedlem należącym (jak wiele innych) do dzielnicy Mokotów.
Mylisz się Panie kolego. rsynów to oddzielna dzielnica, przedewszystkim administracyjnie.
Jordan :
Nie chcę zakłądać nowego tematu bo to w sumie błahostka, ale skoro jesteśmy przy mieszkaniach.
Wczoraj tak jakoś natrafiłem na Krótki film o miłości i moją uwagę przykuły charakterystyczne balkony takie jak tutaj:
http://www.zmiennicy.com/gfx/galeria/ci … kich-2.jpg
Może to ten sam blok - Warszawy nie znam i nie wiem ile takich bloków stoi ;)
.
A co do tych balkonów to obawiam się że również jesteście w błędzie. Takie balkony na Ursynowie nie występują... To jest rama H i cały Służew nad Dolinką jest zbudowany wg tej technologii. Do tego dochodzi os. Stawki również w calości w tej technologii wykonane (choć jest kilkunastokrotnie mniejsze od Służewia). Innych dużych osiedli w tej technologii w Warszawie nie ma. Pojawiają się pojedyncze bloki na Żoliborzu (okolice Przasnyskiej) i może na innych dzielnicach ale w śladowych ilościach.
Na Gocławiu jest kilka takich bloków. Widziałem w święta jak jechałem do rodzinki.
Rzeczywiscie jest, ale na pewno nie wystepowaly w serialu. Goclaw byl w serialu "Siedem Zyczen" :D
Wrzucam dwie swiezutkie fotki najprawdopodobniej bloku Oborniaka. Zrobione "w pedzie" zreszta bateria jak zwykle padla :/
Na foto numer dwa jasnejszy kwadrat to najprawdopodobniej wlasciwa klatka, tak stwierdzam po analizie filmu, podjade tam jutro z naladowanym sprzetem i ofoce dokladniej.
filosss :
...Strasznie tandetnie była przygotowana scenografia, makieta tego mieszkania... Wiadomo, że całośc nagrywana studyjnie... ...
Wykonywanie zdjęć niestudyjnie jest strzałem w kolano... dlaczego... temat prosty:
- jak oświetlić pomieszczenie?
- jak zmieścić ekipę filmową?
- jak pomieścić sprzęt filmowy?
Wyobraźmy sobie, że do pokoju (nawet dużego) zapraszacie:
- Operatora kamery
- Pomocnika operatora (wózkarza)
- Dźwiękowca
i już robi się ciasnawo, a jak oni wezmą w łapki kamerę studyjną oraz 4 metrową wędkę z mikrofonem to już bida...
A jeszcze aby mikrofonu nie umaczać w kadrze... Więc może zamiast wędki weźmiemy Boom... i już aktorzy stoją pod przeciwległą ścianą i nie mają przestrzeni do grania.
Dorzućmy do tego technikę nie dzisiejszą, gdzie wszystko było większe i cięższe i jest problem... czytaj unikamy fabrycznych mieszkań i staramy się budować makiety. Ba zazwyczaj jak się buduje pomieszczenia to tam nie ma kątów prostych... wszystkie kąty buduje się jako rozwarte, bo tego i tak nie będzie widać, a tak jest wygodniej.
A tak bardziej w temacie... mieszkanie wdowy/niewdowy po poecie-bliźniaku mieszkała na Jelonkach w jednym z tych długich bloków.
http://www.zumi.pl/namapie.html?&lo … tive=false
Inspektor Belon :
scorpio44 :
YACEK :
Większość bloków na Ursynowie ma takie balkony.
Ale blok Kasi to Wałbrzyska, więc nie Ursynów.
Walbrzyska to konkretnie "Sluzew nad Dolinka" czyli taki, powiedzmy sobie, niewielki bufor miedzy Mokotowem a Ursynowem. Na samym Ursynowie nie spotkalem sie z takimi balkonami, natomiast na SnD jest takich konstrukcji cala masa.
Nie znam Warszawy dokładnie - czyli w zasadzie okolice miejsca, w którym był blok Alternatywy 4 (Grzegorzewska)?
tomekl :
Nie znam Warszawy dokładnie - czyli w zasadzie okolice miejsca, w którym był blok Alternatywy 4 (Grzegorzewska)?
Grzegorzewskiej to już Ursynów pełną gebą (okolice metra Imielin), natomiast Wałbrzyska znajduje się 3 stacje metra dalej na północ (stacja Służew).
Ostatnio edytowany przez Inspektor Belon (01-09-2012 14:59:23)
Alternatywy to okolice Grzegorzewskiej i Szolc-Rogozińskiego.
Mieszkał tam ojciec szwagra i nie raz opowiadał jak do jednego z odcinków przywieziono parowóz i potem zanim go nie wywieziono z powrotem do Sochaczewa jak się dzieciaki na nim próbowały bawić.
Byłem tam (Alternatywy 4) rok temu i powiem tym, którzy jeszcze nie odwiedzili tego miejsca, że trafić tam jest wyjątkowo łatwo, a jeśli się przegapi, to czeka Was gierkowski osiedlowy labirynt, zupełnie jak z filmów mistrza Barei :D
Ostatnio edytowany przez Pleban (15-10-2012 18:06:36)
scorpio44 - nie do końca. Wprawdzie w trakcie kręcenia serialu rzeczywiście tak było - Ursynów był osiedlem w obrębie dzielnicy Mokotów, ale już od 2002 r. Ursynów jest osobną dzielnicą.
Wałbrzyska 15 to nie jakiś bufor między dzielnicami, tylko dzielnica Mokotów, a parowóz nie był z Sochaczewa...
In reply to the lady talking about vineyard pa, vineyard estate winery, best wine, wine tasting at vineyard, wine tastings this weekend, napa wine clubs of the month, pismo wine tasting, 2017 russian river valley pinot noir, pinot noir tasting, wine in sale, best pinot noir in usa, 00 pinot noir, wine tasting group, best wineries in sonoma county, best wineries healdsburg area, red wine tasting near me, closest wine tasting, ranch wine, amador vineyards, vineyard wine tasting experience, I can vouch for this use this link for Sonoma County near me winery advice for your wine club, wineries on westside road, 2016 wine, russian river vineyards pinot noir 2016, winery taste testing, wine tour healdsburg, best tasting pinot noir wine, napa vines, good vineyards near me, us vineyards, wine tasting redding, world's best pinot noir, sonoma winery hours, paul pinot noir, wine country book, top wineries in russian river valley, top wines in world, best winery tours, sale wines, vineyard around me, downtown healdsburg wineries, wine tasting saratoga, graziano zinfandel, also. See More Cool Ad Blocker Info e8_d81d